Nominert til årets blogger?

Daglig kommer jeg over innlegg skrevet av samfunnsengasjerte bloggere, både kjente og ukjente. Det har jo på sett og vis blitt litt trendy det, nå. Å tørre og snakke høyt om "feil" ved verden vi lever i. Være litt motstridig. Og det er vel og bra, det. Men, hva når det ikke blir snakket om de virkelige problemene? Eksempelvis som at en hel verden er oppdratt til å tenke at andre levende vesen må dø for våre behov (som ikke engang er reelle behov), slik at vi skal kunne velte oss i lørdagsbiff og grillpølser. Det er jo en mye omtalt debatt, dette med dyrene/miljøet/helsen, men ingen stiller spørsmål som "hvorfor har vi fra x antall år tilbake i tid, blitt ufrivillig henvist/tvunget inn i en mentalitet som sier at det å drepe dyr, snarere gjøre en industri av det, for å spise de er en nødvendighet for mennesket?" For vi vet jo alle at mennesket ikke er et rovdyr, og at det dessuten optimaliserer vitaliteten sin ved et rent plantebasert kosthold. "Hvorfor har ikke leger fortalt oss dette før hele kjøtteter/veganer-debatten eksponerte løgnene rundt dette?" Eller andre generelle samfunnsrelaterte vinklinger av spørsmålet. 


"Hvordan  eksisterer fortsatt begrepet krig når myndigheter verden over har makt til å stenge ned all våpenproduksjon/midler til våpenproduksjon? Hvorfor  produseres våpen nettopp til dette forbruket, hvis de jobber for fred? Burde ikke det være det første de gjør, å stoppe disse bidragene? Hvorfor  er det økonomisk meget fordelaktig for enkelte "stormakter" at det er krig?"
"Hvorfor  eksponeres muslimer på et konstant vis, i alle sosiale media/aviser etc., når myndighetene hevder å kampanjere sterkt imot rasisme? Hvorfor  gjør de det uunngåelig at en majoritet av påtatte hobbyrasister nermest bygger grunnlaget for borgerkrig? Hvorfor ønsker de dette?"
"Hvorfor  publiserer media saker hvor de viser tilsynelatende nye hendelser, fra kriger som er avsluttet for ukesvis siden? Hvorfor vil noen at vi tror at det fortsatt er krig hvor det ikke er det? Hva  skjer med alle penger man donerer til hjelpearbeid når krigen i realiteten er over? Hvorfor  er det økonomisk meget fordelaktig for enkelte "stormakter" at det er krig, sa du?"


"Hvorfor  skal vi finne oss i at vi har politikere over hodet på oss som bestemmer stort sett alt, til tross for at vi er skrikende uenig i stort sett alt de foretar seg? Hvem  har bestemt at dette systemet skal basere seg på folk på toppen, folk i midten, og folk på bunnen? Hvem  har fått oss til å godta og adlyde dette?"


"Hvordan  oppstår et samfunn av fordømmende holdninger ovenfor enkelte "grupper" mennesker? Hvorfor  bidrar media til å hause opp og løfte fram disse hatske holdningene, mot folk som tar sine egne valg, for sitt liv? Hvorfor  har det blitt umulig å ytre sine holdninger og valg deretter, uten å verbalt bli brent på bålet for å ikke blindt adlyde hvordan myndigheter har bestemt at vi skal gjøre ting? Hvorfor  har vi mistet suvereniteten vår som enkeltindivider?"


Spørsmålene er forferdelig mange, så gjerne bidra til en think-tank i kommentarfeltet. Del innlegget videre, og engasjer flere til å bidra. Kollektiv bevegelse er menneskets mektigste våpen, og det må vi begynne å bruke for det det er verd.
Takk nei til ansvarsfrihet, og vær et bidrag til å utrette noe for det bedre.
Hva om det var kriteriet for å bli nominert til årets blogger? Være en stemme for folket.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittstilleland

mittstilleland

29, Trondheim

Kategorier

Arkiv

hits